Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bevrijdingsfestival

5 mei 14:30 t/m 16:30

Tijdens het bevrijdingsfestival op zondag 5 mei zal de Forrest Jazz Band optreden in de zaal van de Vroolijke Frans. De band is in 1977 in de buurt van Apeldoorn opgericht en was vanaf het begin succesvol en heeft in de regio enorme bekendheid gekregen,maar ook daarbuiten wordt het orkest erg gewaardeerd. De Forest Jazz Band speelt een stijl,die recht uit het hart komt en de muziek lijkt veel op de muziek van de Eddie Condonformaties. Denk maar aan Edmond Hall,Jack Teagarden,Wild Bill Davison,Bobby Hacket, Eddie Condon en Louis Armstrong. 

Deze stijl wordt in Nederland door weinig orkesten gespeeld,omdat deze muziek van de musici enorme feeling en een perfekte timing vraagt,maar het is een stijl,waar je niet bij stil kunt blijven zitten,een stijl,waar je enthousiast van wordt. Creatieve soli ,collectieve improvisaties, gedegen arrangementen en spontaan gezongen nummers  
wisselen elkaar af! 

Kortom: De Forest Jazz Band heeft een geheel eigen sound! 

De leden van de band zijn amateurs,maar echte liefhebbers met de oortjes op de goede plaats. Onder het label van Munich Records bracht de Forest Jazz Band al in 1984 haar eerste L.P. uit.Deze plaat met als titel “Blue and Sentimental “ werd toen in de jazzwereld goed ontvangen.