Over ons

Uitspanning De Vroolijke Frans is een authentiek horecabedrijf in het buitengebied van het dorp Brummen, tussen de Veluwe en IJsselvallei. De Vroolijke Frans maakt haar naam waar voor haar gasten door de plek (rust, ruimte en natuur), de uitstraling (warmte, gezelligheid en cultuur), de prijzen (uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding) en de dranken en spijzen (streekproducten met een ambachtelijk karakter). Of het nu gaat om de aangeboden producten of de persoonlijke gastvrijheid, uit alles spreekt een warm welkom in de richting van onze gasten. Bovendien heeft het restaurant een gezellige, sfeervolle inrichting en voor mooie dagen en avonden een zonnig, aangenaam terras. Gecombineerd met de bijzondere ligging in het mooie gebied met een keur aan wandel- en fietsroutes, is dit een uitspanning waar velen zich thuis zullen voelen. Wij bieden in De Vroolijke Frans een oase van rust en gemoedelijkheid.

Geschiedenis

Uitspanning De Vroolijke Frans is een voortzetting van café ‘De Vroolijke Frans’ (in de volksmond ‘de Vrolijkheid’) dat anderhalve eeuw gerund werd door de familie Plant/Hietbrink.  De Vroolijke Frans heeft haar naam te danken aan een zorgeloze dagloner die indertijd bij de familie Plant in dienst was. Deze vrolijke gast, genaamd Frans, was de inspiratiebron toen het etablissement een naam moest krijgen.

Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw was De Vroolijke Frans een gecombineerd bedrijf. De koeien op ‘de dèle’ zorgden elke dag voor de melkproductie terwijl in het café aan de voorkant het bier rijkelijk uit de tapkraan stroomde. Café De Vroolijke Frans was tot in de verre omstreken bekend door zijn authenticiteit en gemoedelijkheid. Deze eigenheid willen we graag behouden in de uitspanning waaraan we specifieke, eigen elementen hebben toegevoegd

Jan en Fenny Hietbrink hebben na ruim 40 jaar leven en werken aan de Knoevenoordstraat het café aan de 3 compagnons, Theo van Enckevort, Jan Dragt en Johan de Hoop, overgedragen. Het bedrijf is gaan groeien en is tot een mooie plek ontplooit waar men terecht kan voor eten drinken en cultuur. Vooral op het gebied van cultuur is de vroolijke frans zeer gegroeid. Na 11,5 jaar was het tijd om een stapje terug te nemen en het stokje over te dragen aan Pascal Elshof en Eric Elzinga. Voor de gasten zal er weinig veranderen omdat de nieuwe direchte doorgaat met het huidige succesvolle concept en de daarbij horende activiteiten.

Eten, drinken en cultuur

De gast De Vroolijke Frans voelt zich op zijn of haar plek door de rust, ruimte, natuur, en de gezellige uitstraling, de dranken en gerechten met een ambachtelijk karakter. Dit wordt versterkt door een persoonlijke, gastvrije benadering waardoor de gast zich welkom voelt. Wij willen onze gastvrijheid graag inzetten voor uiteenlopende groepen: verenigingen (zang, muziek en voetbal), de toerist (wandelaar en fietser), bruiloften en partijen maar ook cultuurminnaars (muziek en poëzie) en restaurantbezoekers. Daarvoor hebben wij de beschikking over een restaurant, een zaal, de Kleine Frans met buitenruimte voor kleine partijen en een heuse muziekkapel waar men in de zomermaanden met gezelschappen tot 20 personen terecht kan.

De uitgebreide bierkaart zal veel liefhebbers van het gerstenat tevreden stemmen. De keuken biedt lunches en creatieve menu’s bereid met streekproducten, kortom een weldaad voor de hongerige mens. Tot slot biedt De Vroolijke Frans méér, doordat we actief kleinschalige (muziek)optredens organiseren. Daarnaast stellen we de zaal niet alleen ter beschikking voor feesten en partijen maar ook voor organisatoren van culturele activiteiten die een bijzondere plek zoeken.

Omgeving

De Vroolijke Frans biedt rust en ruimte in een oase van natuur op de Veluwezoom tussen twee landgoederen; Groot Engelenburg en het Leusveld. Het Hallse pad, een druk bezocht toeristisch fietspad, ligt op 10 meter van De Vroolijke Frans. Daarnaast lopen er verschillende wandelroutes in de nabije omgeving van het pand. Voor de kleintjes is er een kids beweegroute. De uitspanning is 10 minuten fietsen vanaf het dorp Brummen (met NS station) en ongeveer een half uur fietsen vanaf Zutphen.

  • Wandelingen
    • Kids beweegroute
    • Fietsroutes
    • knooppuntroute

Rondleiding