Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literair café

19 april 2023 20:00 t/m 23:59

Jaap Robben bij Literair Café Vroolijke Frans, open podium thema Verbinding en verlies.

Op woensdag 19 april 2023 om 20.00 u organiseert de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting als literair café een optreden van schrijver Jaap Robben in de grote zaal van De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat. De zaal gaat open om 19.45 u.

Na de pauze is er ruimte voor ons gebruikelijke open podium. Het thema is dit keer Verbinding en verlies. Gedichten, een lied, verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert.

Jaap Robben (1984) is een schrijver die niet specifiek voor een publiek van een bepaalde leeftijd schrijft, maar hij schrijft “voor iedereen in het bijzonder” zoals op zijn website staat. Zij romandebuut was Birk, een aangrijpend verhaal dat werd gewaardeerd door boekhandelaars, lezers en recensenten. Birk kreeg o.a. de Nederlandse Boekhandelsprijs. Zijn tweede roman Zomervacht stond op de longlist van de International Booker Prize, en was bij het programma de wereld draait door Boek van de Maand. Zijn meest recente roman heet Schemerleven en verscheen in 2022. Robbens romans zijn vertaald in vijftien talen.

U kunt zich uiterlijk 17 april aanmelden bij taalmarkt@brummencultuur.nl als u de literaire avond wilt bijwonen. Wanneer u ook wilt optreden op het open podium geeft u dat dan duidelijk aan in uw bericht. Er is plaats voor korte optredens van maximaal 5 deelnemers, met voorrang voor inwoners van de gemeente Brummen.

Gegevens

Datum:
19 april 2023
Tijd:
20:00 t/m 23:59