woensdag 25 september - 20:00

literair café met Manon Uphoff

Op woensdagavond 25 september 2019 organiseert de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen weer een literair café bij de Vroolijke Frans. Dit keer is het thema Familie. Schrijver Manon Uphoff krijgt voor de pauze het woord. Na de pauze is er een open podium voor lokaal talent. Toegang is gratis, publiek wordt gevraagd zich uiterlijk 21 september aan te melden op taalmarkt@brummencultuur.nl.

Manon Uphoff is vooral bekend vanwege haar korte verhalen. Vanaf haar debuut trokken haar werken meteen de aandacht. Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte die direct werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs; haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs. Uphoff werkte als columniste en redacteur voor diverse tijdschriften, kranten en de radio. Zowel haar eerste roman Gemis, als de roman Koudvuur (2005) en haar meest recente boek Vallen is als vliegen (2018) zijn deels autobiografisch en gaan over het gezin waarin zij opgroeide.

De grote zaal is open vanaf 19.45 u. Manon Uphoff zal voor de pauze voordragen uit eigen werk. Aanvangstijd van de voordracht is 20.00 uur precies.
Na de pauze zullen talenten uit de gemeente Brummen aan de beurt komen met bijdragen over het thema Familie. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert.

Als afsluiting leest Monique Bosch, winnaar van de vorige Kleinegeit, een column voor.
Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting.

Meld u ook als deelnemer aan het open podium uiterlijk 21 september aan bij taalmarkt@brummencultuur.nl of bel Marguerite: 06-25464982. Er is een maximum aantal inschrijvingen voor het open podium, dus zorg dat u er snel bij bent.