We stellen met enthousiasme onze nieuwe tuinman, Hans, aan u voor. Hans is al enige tijd samen met Albert actief in onze moestuin, waar ze bezig zijn met een vernieuwde opzet. De moestuin zal een iets andere indeling krijgen en zich, naast de groentes, meer richten op het kweken van (eetbare) bloemen. Deze toevoeging zal onze gerechten een nog kleurrijkere en smaakvolle twist geven. 

Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen om te genieten van de heerlijke en kleurrijke gerechten die voortkomen uit deze bloeiende samenwerking tussen Hans en de Vroolijke Frans.

Hans aan het woord:

“Albert gaat vertrekken als vrijwillige tuinman en ik volg hem op. Wij kennen elkaar omdat hij naast mij een volkstuin heeft op De Bliksem. Nog een poosje werken we samen op Het Hofje van De Frans en dan draagt hij het over aan mij. Dan kan hij samen met zijn vrouw vaker er op uit met de caravan. Dan heeft hij het 10 jaar gedaan, zo vertelde hij. Ik neem het graag over. Meer dan hij, ben ik een bloemenman in plaats van een groenteman. Maar er zijn toch al nieuwe aardbeiplanten ingezet. En ik ben in de composthoop bezig geweest. Daar trof ik tot mijn verrassing een nest jonge ringslangetjes aan. Wel een stuk of twintig. Pien heeft er wat van gezien. Ze zei: “Ik ben bang voor slangen!” maar ze kwam wel kijken. En ook: “Ik vind ze vies”. Ja, maar je moet ze ook niet rauw eten natuurlijk. Ik sluit een foto bij zodat je aan mijn wijsvinger kunt zien hoe klein ze nog zijn. Heel bijzonder vond ik dat. In mijn volkstuin heb ik dit jaar drie keer een volwassen ringslang in de vijver aangetroffen, op jacht naar kikkers. Maar die sprongen vanaf de kant ruim over hem heen. Ze waren hem te snel af. Op de foto kun je ook nog de uitgekomen eieren zien. Die zijn een centimeter of drie groot. Terug naar de tuin. Ik kan niet toezeggen dat ik het ook tien jaar volhou, want de leeftijd gaat natuurlijk ook een rol spelen. We zullen zien. Het is nu voor mij een project vol beloftes en verwachtingen. En wat een prachtige plek is het! Zo vredig. En zo in contrast met de rest van de wereld.

Oh ja, mijn volledige naam is Hans van Beek. Intussen heb ik al met diverse mensen kennisgemaakt. Maar al die namen en gezichten! Ik doe mijn best om ze te onthouden, maar dat gaat niet allemaal lukken, want het zijn er wel 45 heb ik gehoord. Dus wees niet teleurgesteld als ik het niet meer weet. Mijn ervaringen zijn tot op heden uitstekend. Een en al hartelijkheid en uitnodiging. Ik kan het me niet beter wensen. Wees allemaal vrij genoeg om eens Het Hofje in te lopen en me aan mijn vestje te trekken (of aan mijn overall).

Hartelijke groeten,

Hans