The Police in de Vroolijkheid

Onder de werktitel ‘Covertijd bij de Vroolijkheid’ start De Vroolijke Frans policeeen nieuw terugkerend evenement. De try out van dit nieuwe initiatief zal plaats vinden op donderdag 14 april om 21.00 uur. Op deze avond zal een keur van muzikanten de grootste hits van The Police spelen. De entree voor deze versie is gratis.

Een lang gekoesterde wens van de Vroolijke Frans gaat in vervulling. Samen met Robert Kersten, Rens Hardijzer, Paul Kraan en Erik Nengerman (allen muzikanten in diverse bands) worden er een reeks gestart met elke avond covers van een artiest of band. De ‘Covertijd-avonden’ zijn altijd op donderdag en de reeks wordt officieel gestart in het najaar. Het zal per avond een wisselende groep muzikanten zijn die de covers van helden uit de popgeschiedenis zal vertolken. Daarbij wordt gedacht aan avonden rond artiesten als Nirvana, Otis Reding, David Bowie, Rolling Stones, Beatles, Abba of Tina Turner. Maar de organisatoren kunnen niet zo lang wachten en staan te trappelen om te beginnen. Daarom als start maar direct een try out met een coversessie van een topband; The Police. Een samengestelde formatie van muzikanten uit diverse bands zullen op donderdag 14 april de grootste hits op de planken brengen van dit illustere driemanschap. Voor deze avond bestaat de coverband uit Robert Kersten (zang), Gerard de Braconier (gitaar), Luuk Nengerman (gitaar), Cor Lievers (toetsen), Raymon Oostenrijk (bas) en Rens Hardijzer (drums).
The Police was een Engelse rockband gevormd in Londen in 1977. De band bestond uit Sting (zang, bas), Andy Summers (gitaar) en Stewart Copeland (drums). The Police werd wereldwijd populair in de late jaren zeventig en wordt algemeen beschouwd als een van de eerste new-wavegroepen die bij het gewone publiek succes hadden. Hun bekendste nummers zijn o.a. So lonely, Roxanne, Can’t stand losing you en Message in a bottle. Deze zullen ongetwijfeld de revue passeren op het podium in de zaal van de Vroolijke Frans. Wij nodigen iedereen uit om deze eerste avond bij te wonen van dit nieuwe initiatief van het cultuurhuis van Broek.