Shantykoor De IJsselboei bij de Vroolijke Frans

Op zondag 29 november zal het Brummense Shantykoor ‘de IJsselboei’ een optreden verzorgen in de zaal van de Vroolijke Frans in Broek/Brummen. Aanvang van het optreden is 14.30 uur en de toegang is gratis.
Het zingen van de IJsselboei is serieus met gezelligheid hoog in het vaandel. De koorleden voelen zich sterk verbonden met het water en het zeemansleven. Dus met alle schoonheid, romantiek en dramatiek die in de vele liedjes bezongen wordt. De variëteit is groot: van zeemansliedjes als ‘De klok van Arnemuiden’, ‘Ketelbinkie’ en de ‘Zuiderzeeballade’ tot aan seasongs als ‘The last shanty’, ‘Home boys home’ en ‘All for me grog’ Natuurlijk mogen bij een shantykoor de ‘echte’ shanties niet ontbreken. Voorbeelden daarvan zijn o.a. ‘Roll the cotton down’ en ‘John Kanaka’.
Ook het kerstrepertoire groeit gestaag en de laatste jaren zijn ze steevast te zien bij kerstactiviteiten in de regio. Het repertoire voor deze middag zal dan ook bestaan uit een mix van gezellige zeemansliedjes, shanty’s en kerstsongs. We zitten tenslotte al weer in de donkere dagen voor kerst.De IJsselboei2