RealVille op zondag 22 februari in de Vroolijke Frans

Op het reportoire van deze nieuwe alternatieve coverband uit Brummen staan covers van nummers die je gerust wat alternatief mag vinden in vergelijking tot wat de standaard is. Van The Killers tot Black Keys en van Buffalo Tom via Tom Petty naar Sheryl Crow.

Basis van deze band werd in feite in 2010 gelegd. Tijdens de zomer van dat jaar was de regionaal bekende band Strange Brew op een kleine tournee in Zuid-Frankrijk.

Door allerlei omstandigheden konden sommige bandleden niet deelnemen aan deze tour. Noodgedwongen werd een aantal optreden met een nogal kleine bezetting uitgevoerd. Ondanks deze lichte crisis klikte het muzikaal erg lekker.

Dit alles vond plaats in en om een klein stadje in de Midi-Pyrenee, Réalville.

Toen Strange Brew in 2011 stopte, bleef een deel van de leden samen spelen. Langere tijd werd naamloos geoefend en gezocht naar de juiste muzikale richting. Zowel de richting als de naam werden gevonden. Nu is het zover, Réalville is blij uit het oefenhok te komen om zich te laten horen.

De band bestaat uit: Gerard Grotenhuis op gitaren en mondharmonica, Norbert Lucassen op bas, Gerton Eijkelkamp op drums, percussie, keyboard en vocals, Suzanne Kers en Kees Cornelissen: zang. Henk Schut zorgt voor de techniek.

Wat kan je verwachten van een stel muziekliefhebbers die ook met heel veel plezier spelen en zingen?

Het zijn covers. Geen Top 40/100/2000. Beetje alternatieve nummers, links en rechts van de platgetreden paden. Americana, spaanstalige nummers, pop, rock.

Plezier beleven aan het spelen van al dat moois is het hoofddoel van deze band.

Laat je verrassen door: Réalville..

https://www.facebook.com/realvilleband 06 20443802 of 06 16200299