Literair café op donderdag 17 september

17 september 2015

De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting organiseert donderdagavond 17 september 2015 om 20.00 uur een literair café in De Vroolijke Frans. Het succes van de vorige drie literaire avonden riep om herhaling. Dit keer wordt schrijver Jolande Withuis geïnterviewd over haar werk.

Jolande Withuis is sociologcsm_Jolande-Withuis_72e8fe0a57e en schrijver van historische non fictie in een literaire stijl. Zij publiceerde onder andere over de Tweede Wereldoorlog. Ze is ook bekend door haar optreden in Zomergasten in 2012. Op dit moment werkt ze aan een biografie van prinses Juliana. Na de pauze gaan we verder met een open podium, waar talent uit de gemeente Brummen kan optreden. Voor wie graag in een prettige sfeer uit eigen werk wil voorlezen is dit opnieuw een goede gelegenheid. Dit kan zijn: een kort verhaal, een deel van een roman, 2 of 3 korte gedichten, een liedtekst. Het mag maximaal 5 minuten duren. Dit keer is het thema: ‘Het Koningshuis’. Er wordt een ‘Kleinegeit’ als aanmoedigingsprijs uitgereikt aan het meest aansprekende talent.

  • Bas Witteveen uit Brummen zorgt voor de muzikale omlijsting
  • Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis

Er is een maximum aantal inschrijvingen dus zorg dat je er snel bij bent. Meld je aan bij taalmarkt@brummencultuur.nl of bel Mieke (06-51375108) of Marguerite (0575-56 68 76).