Kunst & Kidz op zondag 7 juni

Op zondag 7 juni presenteren kinderen uit de gemeente Brummen hun kunsten in de vorm van diverse creatieve presentaties zoals zingen en schilderen vanaf 14,30 uur in de tuin en de muziektent bij de Vroolijke Frans.

 

Afgelopen maanden hebben leerlingen op Brummense basisscholen workshops gevolgd met als thema cultureel erfgoed. Doel was de kunstzinnige en culturele groei te stimuleren. Kinderen uit groep 3, 4 en 5 kregen zeven Kunst & Kidz Workshops van kunstvakdocenten, de Toy Gallery en muziekverenigingen en maakten nader kennis met oud Hollands lied en spel.
Leerlingen uit de groepen 6 kregen de workshops ‘Onze eigen…’ van Marguerite Tuijn. Drie kunstenaars werden besproken die in onze eigen gemeente hebben gewoond dan wel woonachtig zijn. Ook hebben de kinderen per klas een kunstkabinet gemaakt.
Tijdens het Kunst & Kidz Festival presenteren kinderen hun kunsten. Zo is er een expositie van de kunstwerkjes van het project ‘Onze eigen …’ van de groepen 6. Kinderen uit groep 3, 4 en 5 zijn uitgenodigd de liedjes uit de Kunst & Kidz Workshops die ze op school hebben geleerd, voor het publiek te zingen tijdens dit festival. Er is een culturele markt en er zijn allerlei andere optredens.
Dit schooljaar subsidieerde de gemeente Brummen voor de tweede keer Kunst & Kidz (voorheen Cultuurwerkplaats). De workshops van de Toy Gallery werden mede mogelijk gemaakt door de Culturele Stichting.
Onze eigen… is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, de Culturele Stichting en het Prins Bernard Fonds.
Wij nodigen u en uw kind(eren) van harte uit!