Kerst 2015 bij De Vroolijke Frans

Zowel voor 1ste als 2de kerstdag zijn we volledig volgeboekt.
Op eerste kerstdag serveren onze koks vanaf 17.00 uur een uitgekiend 5-gangendiner. Voor tweede kerstdag wordt u, eveneens om 17.00 uur, uitgenodigd voor een volledig kerstbuffet, bestaande uit achtereenvolgens een koud en warm gedeelte, dat wordt afgesloten met een dessertbuffet.
De kosten voor het Diner 1ste kerstdag is € 42,50 per persoon en het speciale diner voor de kinderen € 17,50 per kind. Voor het kerstbuffet op 2de kerstdag zijn de kosten € 39,50 per persoon en het kerstbuffet voor kinderen t/m 12 jaar € 19,75 per kind. Reserveren voor beide dagen wordt warm aanbevolen: 0575-561719 of via info@devroolijkefrans.nl

 

Kerstdiner eerste kerstdag:

 

Amuse:
tartaartje van IJsselvalleirund met truffelmayonaise en een krokantje van
pastinaak

*
Voorgerecht keuze uit:
-huisgerookte tamme eendenborst met een salade van knolselderij,
Vijgenchutney en hazelnootjes
– duo van coquilles en gamba’s met zeewiersalade, wasabimayonaise en
sesam
– geitenkaasbrûlée op een rode bietjessalade, nootjes en balsamicodressing
*
Soepje keuze uit:
-bouillon van parelhoen met venkel en kervel
-romig soepje van knolselderij en pastinaak, met een garnituur van pompoen
*
Hoofdgerecht keuze uit:
– wildduo: gebraden hert en wildzwijn met een saus van morilles en
schorseneren chips
– zeewolffilet met lichtzoete venkel, krokante kappertjes en kreeftensaus
-gebraden parelhoenbout met krokante rauwe ham en Madeirasaus
– torentje van gegrilde aubergine, courgette, mozzarella en pijnboompitten
met een saus van Boursin
*
Ter afsluiting keuze uit:
-een verrassend Grand Dessert, bestaande uit feestelijke zoetigheden
-een rijk kaasplateau met als finishing touch: appelstroom, noten, druiven
en kletzenbrood

 

Kerstdiner 1e kerstdag voor de kinderen:

Voor de kinderen t/m 10 jaar zijn er twee mogelijkheden, ze kunnen voor de
helft van de prijs deelnemen aan het genoemde kerstdiner of ze kunnen
kiezen uit een speciaal kerstdiner voor kinderen, dat er als volgt uitziet:
Amuse een bladerdeeghapje met knakworst
*
Voorgerecht keuze uit:
-spiesje van rauwe ham met meloen
-champignons in een jasje
*
Een romig tomatensoepje met balletjes
*
Hoofdgerecht keuze uit:
-huisgemaakte kipnuggets met frietjes
-zalm op een bedje van pasta
*
als afsluiting:
een Petit Grand Dessert, bestaande uit diverse lievelingsdesserts van
onze koks

 

 

Kerstbuffet tweede kerstdag:

 

Koude gedeelte:
-Salade van bospaddenstoelen met zwijnsham en verse kruiden
-Rode bietjessalade met geitenkaas en pijnboompitjes
-Rucolasalade met huisgerookte eendenborst, hazelnootjes en
frambozendressing
-Salade van rivierkreeftjes, komkommer, appel,dille en crème fraiche
-Huisgerookte zalm met saffraanmayonaise
-Paté van hert met Betuwse appelchutney
-Carpaccio van het IJsselvallei-rund , geserveerd met huisgemaakte pesto,
rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes
-Biologisch bruin en witbrood met truffelboter en aioli

 

Warm gedeelte:
-Stoofpotje van wild, op smaak gebracht met kruidenboter
-Zeewolf met groene asperges en een beurre blanc saus
-Kalkoen met een saus van whisky en honing
-Surf en turf van biefstuk en gamba’s met een kreeftensaus
-Aardappelpuree op smaak gebracht met truffel
-Kruidige rode kool met honing
-Gekarameliseerde witlof
-Stoofpeertjes

 

Ter afsluiting:
Grand dessert buffet; een feest van heerlijke zoeternijen