Keltische Avond 12 februari volledig volgeboekt

Na het succes van de afgelopen jaren is er op vrijdag 12 februari weer een Keltische avond in de Vroolijke Frans. Deze avond wordt in samenwerking georganiseerd met het Brummense mannenkoor ‘Hardkoor’ en met ondersteuning van Piet en Fenny Verbeek.. De avond is helemaal opgebouwd rond de Vroolijkheid-slogan ‘Eten Drinken en Cultuur’. Er wordt een origineel Keltisch buffet geserveerd met uiteraard typische gerechten uit Ierland en Schotland. Dit alles wordt omlijst met Keltische muziek van de Ierse Tara Fowley muzikaal ondersteunt door Gavin Coughlan en Paoric Howley, Flairplay (Ierse traditionals) en liederen van het mannenkoor Hardkoor.
De avond is volledig volgeboekt.
Tara Howley
De Ierse Tara Howley wordt speciaal voor dit optreden overgevlogen vanuit Ierland. Ze zal op 12 februari optreden met muzikale ondersteuning van Gavin Coughlan en haar vader Paoric Howley.
Tara Howley is niet in de eerste plaats zangeres maar met name piper (uilleann pipes) maar zeker ook virtuoos op concertina en fiddle. Tara komt uit Kilfenora een zeer bekend plaatsje in Co Clare, aan de rand van The Burren, waar heel veel muziek vandaan komt. Weliswaar niet zo bekend als Doolin maar toch. Kilfenora is the HOME van de Kilfenora Ceili Band, al meer dan 100 jaar “on the road” en vele malen All Ireland Champion. Tara’s zussen (Eimear en Sharon), ook allebei erg muzikaal spelen beiden in de Kilfenora Ceili Band. Sinds enkele jaren speelt Tara veelvuldig in de pubs in Doolin, waar de mannen van Hardkoor haar hebben zien optreden tijdens hun jubileumtoer afgelopen september. Men was zo enthousiast dat ter plekke werd afgesproken met Piet en Fenny Verbeek om Tara uit te nodigen voor de Keltische avond.

tara
Mannenkoor Hardkoor
Zo’n jaar of 11 geleden ontstond een hechte groep zingende mannen, die zich gestaag uitbreidde tot een volwaardig koor. Een koor dat uit louter vrienden en bekenden bestaat en vernoemd is naar hun specialiteit: vooral hard zingen. Het repertoire bestaat uit melancholieke Ierse en Schotse levensliederen en daarnaast een aantal liederen van eigen makelij, die met name de schoonheid en charme van Brummen en omgeving bezingen. Deze liederen tracht men veelal meerstemmig te vertolken. Onlangs heeft het koor Ierland bezocht met een zeer succesvolle jubileumtoer langs diversepubs en flashmobs op verschillende bijzondere plekken.

20150920_172638
Flairplay
De band Flair Play bestaat uit Michiel Bos, Barbara Hoitink, Marc van Lier, Willem Overes, en Carla Wassenaar. Flair Play speelt voornamelijk Ierse volksmuziek met een vriendelijke maar soms stevige beat. Zowel vrolijk gekscherende liedjes, als droevige nummers over oorlog en liefde wisselen elkaar af. Maar ook swingende instrumentale muziek krijgt ruim de aandacht. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer uiteenlopend instrumentarium, zoals viool, bodhran, trekharmonica, Ierse fluit, drums en basgitaar. De afwisseling van instrumenten en van repertoire, zorgen voor verrassende wendingen in sfeer en klank. Het informele karakter van de band zorgt voor een intieme en gezellige sfeer tijdens de optredens en …… er kan gedanst worden!!

 

flaiplay

Het Ierse buffet bestaat uit:

Aardappelsalade met zalm en mosterd (Potato salad, salmon and musterd)
Eiersalade met uitgebakken bacon (Bacon and eggs salad)
Salade van Iers rundvlees met mierikswortel (Irish beef salad and horseradish)
Spinaziesalade met Cheddar kaas, geroosterde appel en noten (spinach salad and Cheddar cheese, roasted apple and nuts)
Gerookte forel (smoked trout)
Hartige scones met boter (salty scones and butter)
Stoofpotje van Iers rundvlees met Guiness beer (Irish beef stew and Guiness beer)
Kip met whiskey, honing en gember (Chicken and whiskey, honey and ginger)
Gebakken zalm met champignons en fruits de mer (Baked salmon mushrooms and seafood)
Bloedworst met witte kool (Black pudding and cabbage)
Ierse hutspot gegratineerd met kaas (Sheperd’s pie)
Aardappelpuree met appel ((Apple mashed potatoes)
Warme groenten (Hot vegetables)