Jazz in Broek op zondag 20 september

Zondag 20 september zal de vijfde editie van het Jazz-festival ‘JAZZ IN BROEK’ plaatsvinden op het terrein van ‘Uitspanning de Vroolijke Frans’ in Broek/Brummen . Vier talentvolle bigbands zullen op 2 podia optreden. Het festival duurt van 14:00 tot 17:30 en de toegang is GRATIS! Bent u een liefhebber van stijlvolle jazz in de traditie van Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Miles Davis? Dan mag u deze dag niet missen! De bigbands die zullen optreden zijn: FTM/Multisound, Beezzzty Bigband, HAN Bigband en Hanzestad Bigband. In totaal een kleine 70 enthousiaste en bekwame jazzmusici, die er een groot feest van zullen maken. Een speciale publieksjury zal de verrichtingen van de bigbands beoordelen en waarderen.
14.00 uur HAN Bigband
De Bigband HAN werd in 1989 opgericht voor en door personeel en studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Door de jaren heen is de band aangevuld met mensen van buiten de hogeschool en is nu uitgegroeid tot een volwaardige bigband.
Bigband HAN telt 14 blazers, een pianist, een gitarist, een bassist, een drummer en een zangeres. Het repertoire bestaat voornamelijk uit (instrumentale en vocale) jazzmuziek met uitstapjes naar latin en popmuziek.

 

14.45 uur: Beezzzty Big Bandbeezzzty
Deze band bestaat uit 16 enthousiaste musici en een zangeres. De blazerssectie bestaat uit 3 trompetten, 3 trombones, 6 saxen en we hebben een stevige ritmesectie.
De Bigband heeft zijn wortels in Dieren en is begin 2000 geformeerd. Het repertoire van onze bigband bevat meerdere stijlen uit diverse perioden, zoals swing, funk, soul, jazzrock, latin-american en blues.Onder de inspirerende leiding van Ywo Lamonaca brengen wij een avondvullend repertoire vol afwisseling, waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.
15.30 uur Fusieband FTM/ MS
De ´huisband´ van de Vroolijke Frans Free Time Music is opgericht in 1978 en in 1990 heeft ze de culturele prijs van de gemeente Brummen mogen ontvangen. Aanvankelijk richtte de band zich op de grote feestavonden in de regio, met een repertoire van populaire amusementsmuziek. De laatste jaren heeft de band zich meer gericht op Bigband Jazz. Zij gaan voor dit optreden een samenwerking aan met de bigband Multisound. Deze bigband speelt spettterende funk, gevoelige ballads, heerlijk dansbare Zuid-Amerikaanse ritmes, hier en daar nog wat soepel swingende Jazz. Een optreden van bigband Multisound is altijd afwisselend, muzikaal en dansbaar.
16.15 uur: Hanzestad Bigband
De Hanzestad Big Band bestaat sinds 1996 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest swingende bands uit Deventer en omgeving. Energiek, enthousiast en muzikaal van goed amateurniveau kenmerken de band. Op het repertoire staan naast de bekende klassiekers van o.a. Count Basie nummers van Michael Bublé, Frank Sinatra, Norah Jones en Jamie Cullum. Een mix van Jazz, Pop, Latin, instrumentale en zang nummers zorgt er voor dat de band breed inzetbaar is. Zo speelt de Hanzestadband op diverse (vaak terugkerende) podia, waaronder de Big Band Battle Deventer, Big Band Festival Goor, Haven for Big Bands, Live At The Brons, maar ook tijdens feesten, partijen en festiviteiten. Jaarlijks is de Hanzestadband te zien en te horen op het Open Podium dat in het voorjaar plaatsvindt in Deventer Schouwburg. De band staat onder leiding van dirigent en trompettist Arjan Stam