Jazz in Broek op zondag 4 september

Zondag 4 september zal de zesde editie van het Jazz-festival ‘JAZZ IN BROEK’ plaatsvinden op het terras bij de muziektent voor ‘Uitspanning de Vroolijke Frans’ in Broek/Brummen . Drie talentvolle bigbands zullen in de muziektent optreden. Het festival duurt van 14:00 tot 17:00 uur en de toegang is GRATIS! Bent u een liefhebber van stijlvolle jazz in de traditie van Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Miles Davis? Dan mag u deze dag niet missen! De bigbands die zullen optreden zijn: Apeldoorn Bigband, Twello Bigband en de HAN bigband. In totaal een kleine 70 enthousiaste en bekwame jazzmusici, die er een groot feest van zullen maken. Een speciale publieksjury zal de verrichtingen van de bigbands beoordelen en waarderen.
14.00 uur Bigband Apeldoorn
Bigband Apeldoorn is in 2006 opgericht. De bigband heeft ongeveer 20 enthousiaste leden en staat onder de deskundige leiding van Arjan Stam. Wij werken samen met zangeres Sabine Brachthäuser uit Arnhem, zodat wij een afwisselend repertoire kunnen bieden met zang- en instrumentele nummers.De bezetting is die van een traditionele bigband: 5 saxofoons (2 alten, 2 tenors, 1 bariton), 4 trombones, 4 trompetten, gitaar, piano, bas, drums en zang. Het repertoire is gericht op een breed publiek. Bigband Apeldoorn speelt nummers van bekende Amerikaanse componisten en orkesten zoals Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller, Tommy Dorsey en Sammy Nestico. Daarnaast speelt de band ook pop- en latin muziek en stukken gearrangeerd door dirigent Arjan Stam.
15.00 uur Twello Bigband
Al bijna 70 jaar weet de Bigband Twello, voorheen bekend als Twellodians, met een gevarieerd aanbod van jazz, blues en pop menig muziekliefhebber te verrassen. Onder leiding van Edwin Neuteboom Spijker en met de zoetgevooisde klanken van zangeres Aline Frieling als prachtige omlijsting weet Bigband Twello menig hart te raken en zijn vele voetjes van de vloer gegaan. Sterker nog, slechts als ze de Bigband Twello zouden kennen bij Duyvis weten ze wanneer er een fuif is!
16.00 uur HAN Bigband
De Bigband HAN werd in 1989 opgericht voor en door personeel en studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Door de jaren heen is de band aangevuld met mensen van buiten de hogeschool en is nu uitgegroeid tot een volwaardige bigband.
Bigband HAN telt 14 blazers, een pianist, een gitarist, een bassist, een drummer en een zangeres. Het repertoire bestaat voornamelijk uit (instrumentale en vocale) jazzmuziek met uitstapjes naar latin en popmuziek.
Voor meer informatie over het cultuurprogramma van de Vroolijke Frans bel naar 0575-561719.

jazzinbroek-a6-2016-OUT