“Grintconcert” grootse traditie in klein gehucht.

Goede tradities zijn er om in eren gehouden te worden en daarom is er zondag 28 juni a.s. opnieuw het jaarlijkse Grintconcert in Broek (bij Brummen) rond uitspanning “De Vroolijke Frans”.
Al vele jaren is het de gewoonte, dat koren en orkest die hun domicilie hebben in De Vroolijke Frans, vlak voordat zij met zomerreces gaan muzikaal afscheid nemen van hun repetitieruimte middels een gezamenlijk optreden.
De twee “huiskoren” Vrouwenkoor Chic & Shanty olv dirigente Anja Luyt, het Broeks koor “de Vroolijkheid” olv Jan Jaap Nuiver en het inmiddels 102 jaar oude harmonieorkest “La Fraternité” olv Andy Kievits zullen hun persoonlijke impressies geven van het afgelopen seizoen.
Om 11.00u start het concert met als eerste een optreden van Broeks koor de Vroolijkheid, gevolgd door het opleidingsorkest van La Fraternité en als afsluiter voor de pauze Vrouwenkoor Chic&Shanty.
Het Harmonieorkest van La Fraternité zal na de pauze het programma vervolgen. Na afloop hiervan zullen beide koren zich bij hen voegen voor een gezamenlijk ingestudeerd nummer met daarna als absolute afsluiter het Gelders volkslied rond 12.30 uur.
Voor dit meestal mooi weer en druk bezocht evenement aan de Knoevenoordstraat 51 in Broek is de toegang inclusief een eerste kopje koffie/thee geheel gratis. Om de kosten in de hand te houden zal er in de pauze worden rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage