Grindconcert zondag 30 juni

Goede tradities zijn er om in ere te worden gehouden. Een van die tradities is het jaarlijkse Grindconcert bij de Vroolijke Frans. Harmonieorkest La Fraternité o.l.v. Andy Kievits, het Broeks koor De Vroolijkheid o.l.v. Jettie Ouwehand en Vrouwenkoor Chic & Shanty o.l.v. Merel Harkink, met op piano Annet Strijland, sluiten het seizoen af en gaan op zomerreces. Voorafgaand aan dit reces, vindt op zondag 30 juni om 11.00 uur voor de 21ste keer het Grindconcert plaats. Het grind is inmiddels al lang vervangen door gras, maar de naam van dit jaarlijks weerkerend evenement is onveranderd gebleven.

De opening van het Grindconcert wordt verzorgd door Vrouwenkoor Chic & Shanty, gevolgd door een optreden van het leerlingenorkest van La Fraternité.

Na een korte pauze is het Broeks koor De Vroolijkheid aan de beurt, waarna het harmonieorkest La Fraternité de finale voor haar rekening neemt.

Traditiegetrouw wordt dit gezellige concert besloten met het zingen en spelen van een gezamenlijk ingestudeerd nummer en niet te vergeten het Gelders Volkslied door beide koren en het orkest.

Dit buitengebeuren bij de Vroolijke Frans, aan de Knoevenoordstraat 51 in Broek nabij Brummen is gratis toegankelijk. Om de kosten enigszins te drukken, zal er tijdens de pauze een vrijwillige bijdrage van u worden gevraagd. Het concert eindigt rond de klok van 12.30 uur.