De Vroolijke Frans viert lustrum van 1 t/m 4 oktober

De vernieuwde Uitspanning De Vroolijke Frans in Broek/Brummen opende 5 jaar geleden haar deuren. Uiteraard wordt dit volop gevierd en daar zijn maar liefst 4 dagen voor uit getrokken. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober zijn er diverse activiteiten die de huidige Vroolijkheid kenmerken.
Vijf jaar geleden gaven Jan en Fenny Hietbrink het stokje door van het karakteristieke familiebedrijf dat op dat moment al 160 jaar bestond. Ze gaven daarmee het vertrouwen aan de nieuwe eigenaren die het gedachtegoed vervolgens in hun eigen stijl hebben voort gezet. Na een grondige verbouwing in 2010 is de Uitspanning in 5 jaar uitgegroeid tot een bloeiend horecabedrijf dat een gerenommeerde naam heeft opgebouwd in de regio. De gehanteerde slogan ‘Eten Drinken en Cultuur’ dekt daarbij volledig de lading en die drie elementen vinden we dan ook uiteraard terug in het programma van het lustrumweekend.

 

Donderdag 1 oktober: Borrel met de buren
Als centrum van het buurtschap Broek worden de feestelijkheden gestart met het drinken van een borrel met onze directe buren van buurtschap Broek. Beter een goede buur dan…..
Vrijdag 2 oktober: Lustrumdiner
Er wordt vanaf 17.00 uur een speciaal lustrumdiner geserveerd met de toppers van de Vroolijke Frans keuken uit de laatste 5 jaar. De avond speelt zich af in de huisstijl, dus naast eten drinken is er ook livemuziek. Voor de samenstelling van het menu zie www.devroolijkefrans.nl U kunt nu reserveren voor dit diner door te bellen met 0575-561719 of te mailen naar info@devroolijkefrans.nl. Dit diner wordt uitsluitend geserveerd in het café-restaurant dus er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.
Zaterdag 3 oktober: Lustrum Festival met Maddoxs, Revolt en Vox Diablos
Met dit festival wordt een ritje door de tijd gemaakt met drie bands uit Brummen die hun sporen op het (Vroolijkheid) podium verdient hebben. De opening wordt verzorgd door Maddoxs die muziek spelen uit de 60’s & 70’s. Vooral nummer van de Stones, Van Morrison ( THEM), The Hunters, Q65, Outsiders, Elvis, Chuck Berry, enz enz.. Vervolgens is het de beurt aan de (Cover)Rock formatie Revolt die voor repertoire vooral putten uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Nummers van Nirvana, Bush, Red hot Chili Peppers en Live worden gecoverd, maar ook Lenny Kravitz en Muse passeren de revue. Als afsluiter zullen de jonge honden van de formatie Vox Diablos optreden. Door de jonge, frisse uitstraling en sound van de band wordt er nieuw leven geblazen in oude klassieke Rockhits, maar wordt er ook afwisseling gebracht met meer hedendaagse nummers. Een zeer gevarieerd programma wordt er geboden: van AC/DC tot KT Tunstall, van Elvis tot Anouk en van Guns N’ Roses tot Donna Summer.
De aanvang van het festival is 21.00 uur en de entree is gratis
Zondag 4 oktober: Orkest Servus
Het lustrum wordt in stijl afgesloten met een optreden van Orkest Servus die ons al 5 jaar in oktober verrast met haar onvervalste zigeunermuziek. Zij staan symbool voor de zondagmiddagconcerten die al 5 jaar om de twee weken plaats vinden.
Aanvang 14.30 uur en gratis entree