woensdag 30 maart - 19:45

Literair café

Literair Café en Open Podium

Thema eerste Liefde

 

Op woensdag 30 maart 2022 om 20.00 u organiseert de werkgroep Taalmarkt als literair café een voorstelling van het Muzikaal Verteltheater in de grote zaal van De Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat. De zaal gaat open om 19.45 u.

Na de pauze is er ruimte voor ons gebruikelijke open podium. Het thema is dit keer Eerste liefde. Gedichten, een lied, verhaal of column van maximaal 5 minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert.

Theatermaakster Thea Rijsewijk van het Muzikaal Verteltheater vertelt een verhaal van de Frans-Russische schrijver Andrei Makine met de titel ‘De vrouw die Lenin heeft gekend’. Zij wordt daarbij begeleid door een celliste. Het verhaal speelt zich af in de Sovjet-Unie van na Stalin. Hoewel Makine over de misstanden onder het Sovjetregime schrijft, en dat op zijn eigen onnavolgbare manier, gaat het hem uiteindelijk om de liefde die ondanks alles toch kan opbloeien.

De intensiteit waarmee de vertelster haar teksten brengt, maakt dat het publiek telkens weer in het verhaal gezogen wordt en dat er zo een dimensie aan de literatuur wordt toegevoegd. De muziek waarmee de vertelling wordt omlijst, versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept.

U kunt zich tot uiterlijk 28 maart aanmelden bij taalmarkt@brummencultuur.nl als u de voorstelling wilt bijwonen. Wanneer u ook wilt optreden op het open podium geeft u dat dan duidelijk aan in uw bericht. Er is plaats voor korte optredens van maximaal 5 deelnemers.