woensdag 6 april - 18:00

Benefietavond Oekraïne

De avond  wordt opgeluisterd door het Arnhems Slavisch Koor. Er wordt een speciaal buffet met Oekraïense specialiteiten geserveerd en er vindt een veiling plaats. De prijs voor het buffet is 30 euro en het totale bedrag komt ten goede aan de lokale initiatieven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Reserveren kan via de site www.devroolijkefrans.nl of bellen naar 0575-561719.

Chefkok Eric Elzinga heeft zich de afgelopen weken helemaal verdiept in de Oekraïense keuken. Hij heeft een speciaal buffet samengesteld van de speciale bijzondere Oekraïense gerechten zoals Nalyshnyky (crêpes met kaas) en Deruny (aardappel-pannenkoekjes met zure room).
Het Arnhems Slavisch Koor (ASK) staat onder leiding van Svetlana van Wielink en presenteert een keuze uit het rijke palet van Slavische muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Het vrolijke en hoopvolle Oekraïense lied ‘Shchedryk’ (‘kleine zwaluw’) van Mykola Leontovych, die het een ‘lied voor een goed humeur’ noemde, zal tijdens de avond zeker klinken.

Tot slot zal er tijdens de avond tussen de gangen door een veiling plaats vinden onder leiding van veilingmeester Jan Dragt die een keur aan speciale objecten en bijdrages van Brummense ondernemers met de nodige kwinkslag aan de aanwezigen proberen te slijten.