Cultuur deze week: New Orleans Jazz & the Beatles

De komende week zijn er twee activiteiten in ons cultuurprogramma. Zondag 3 december spelen de Diksie Krekkers hun traditionele jazz en op donderdag 7 december is de the Beatles Covertijd avond

 

Traditionele Jazz

Na de ongekende successen van de afgelopen jaren zullen ‘De Diksie Krekkers’ weer een optreden verzorgen in uitspanning de Vroolijke Frans in Broek/Brummen op zondagmiddag 3 december. Zij zullen optreden van 14.30 tot 16.30 uur en de entree is zoals altijd gratis.

Bijna twee uur lang  zal de 6-mansband De Diksie Krekkers traditionele jazz ten gehore brengen. Het repertoire varieert van authentieke New Orleans nummers uit de 20-er jaren tot swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Soms vrolijk en opzwepend, dan weer melancholiek. Marius de Graaf uit Brummen maakt deel uit van de formatie. De formatie is in 2014 ontstaan naar aanleiding van een optreden in de Vrolijke Frans, toen nog onder de naam The Crazy Old Jazzmen. Dat optreden was een dermate groot succes dat ze, mede op aandringen

van het publiek, hebben besloten onder de Nederlandse naam “De Diksie Krekkers” verder te gaan.  De Bandleden zijn Carl de Ruigh  (Trompet, zang) Marius de Graaf (Klarinet en sax)  Jan Rondhuis (trombone, bastrompet , zang) Ad Rats (contrabas), Dirk Maas (Banjo) en Freek Beld (slagwerk)

 

 

Covertijd The Beatles

Onder de titel ‘Covertijd in de Vroolijkheid’ is er in de De Vroolijke Frans in Broek/Brummen op donderdag 7 december alle aandacht voor de legendarische ‘Fab Four’ The Beatles. De avond start met de voorronde voor de Brummense Popquiz. Vijf teams strijden om de laatste plaatsen tijdens de officiele popquiz op 3e Kerstdag. De entree is € 5,- en als u bij ons dineert deze avond is de entree gratis. De zaal gaat om 20.30 uur open, de popquiz start om 21.00 uur en  the Beatles Covertijd om 21.30 uur.

The Beatles was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Star. Al snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term “Beatlemania” in zwang.

Genoeg uitdaging voor de gelegenheidsformatie om er begin december weer een verrassende avond van te maken. De volgende muzikanten vormen de coverband voor deze avond: Chris Meurs (drums en zang), Bert Meijer (bas en zang) Michael Groothedde (gitaar en zang) en Robert Kersten (gitaar en zang)