Cultuur en -evenementenkalender najaar 2015

Uitspanning de Vroolijke Frans staat ook in het najaar van 2015 voor eten, drinken en … cultuur. We hebben een programma tot en met december met diverse optredens van diverse aard. Vol trots presenteren wij hieronder het totale programma vanaf eind augustus tot eind december.

Wij organiseren elke twee weken op zondagmiddag een optreden in de Vroolijkheid. Vanaf december 2010 waren er al zo’n 200 optredens van allerlei aard: van rock tot jazz, singer-songwriters tot koren, verhalenvertellers tot harmonieorkest, van Balkan tot Iers. Dus ook in het najaar van 2015 gaan we met volle vaart door op de culturele tour. Zeker nu we al weer 5 jaar in de vernieuwde vorm bestaan. In het eerste weekend van oktober besteden we daar cultureel ruime aandacht aan. Als je dat plaatst naast de festivals Jazz in Broek en Roots in the Woods valt er weer veel te genieten.

 

elke vr t/m 7 aug Para EternoDineren met livemuziek van het Brummense duo Para Eterno. Zij spelen onder andere Spaans, Zuid-Amerikaans, klassiek, zigeuner- en salonmuziek.
zo 30 aug Tower City BandDe muziek van deze Zutphense band laat zich niet in een hokje stoppen. Met klarinet, saxofoon, toetsen, drums en zang spelen zij van jazz tot blues.
zo 6 sept Broekse KermisAl sinds 1872 is deze traditionele kermis voor vooral jong maar ook oud in de tuin bij de Vroolijkheid. Altijd gezellig. Met live muziek door Wim Timmer.
do 17 sept Literair café en Open podium ‘Het Debuut’Een literair café en een open podium, waar talent uit de gemeente Brummen kan optreden voor een klein publiek.
zo 20 sept Jazz in BroekBuitenfestival met 4 bigbands: FTM/Multisound, Beezzzty Bigband, HAN Bigband en Hanzestad Bigband.
zo 27 sept BrocanteBRATSZ Brocante & Vintage i.s.m. De Vroolijke Frans te Brummen organiseren een Vroolijke brocantemarkt. Voor inschrijving of info, mail naar info@bratsz.nl.
do 1 okt t/m zo 4 okt Lustrumviering Voolijke FransWe bestaan al weer 5 jaar in de nieuwe vorm en daar gaan we uiteraard ook cultureel aandacht aan schenken. Een weekend lang!
do 1 okt Gezellige avond met onze burenWij willen graag het glas heffen op ons 5-jarig bestaan met onze buren van buurtschap Broek
vr 2 okt Lustrumbuffet met livemuziekSpeciaal buffet met onze culinaire hoogtepunten van de afgelopen jaren vergezeld van livemuziek.
za 3 okt Lustrumfestival met The Maddox Revolt en Vox DiablosNostalgie met muziek van de jaren ’60 tot nu met drie Brummense bands.
zo 4 okt ServusHet orkest zal onvervalste zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië laten klinken in het café van de Vroolijkheid.
zo 18 okt Acoustic AffairEen akoestisch duo dat zich onder andere onderscheidt door middel van liedkeuze. Ze spelen heel recente muziek aangevuld met hits uit alle stijlen en van alle tijden. Ook flinke dance- en rocknummers.
zo 25 okt Roots in the Woods: Streekbierendag + streekproduktenmarkt + live optredensIn het kader van het festival ‘Roots in the Woods’ in Eerbeek en Brummen een proefdag van streekbieren uit de regio tussen Deventer, Apeldoorn en Dieren gecombineerd met de jaarlijkse streekproduktenmarkt van lokale producenten. Dit jaar omlijst met optredens van diverse aard: verhalenvertellers, theater en muziek.
zo 15 nov FlingEen karakteristiek van de muziek van Fling is niet gemakkelijk te geven. Het repertoire loopt inmiddels uiteen van Jacques Brel tot Anouk, van Stevie Wonder tot Dany Brillant, van Marilyn Monroe tot Khaled. Een bonte verzameling van songs van vroeger tot nu, van swing tot schuifel, van theater tot top-of-the-pops.
zo 29 nov Shantykoor ‘de IJsselboei’ De variëteit is groot: van zeemansliedjes als ‘De klok van Arnemuiden’, ‘Ketelbinkie’ en de ‘Zuiderzeeballade’ tot aan seasongs als ‘The last shanty’, ‘Home boys home’ en ‘All for me grog’. Natuurlijk mogen bij een shantykoor de ‘echte’ shanties niet ontbreken. Voorbeelden daarvan zijn o.a. ‘Roll the cotton down’ en ‘John Kanaka’.
zo 13 dec Crazy Old JazzmenHet repertoire varieert van authentieke New Orleans nummers uit de 20-er jaren tot swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50.
zo 27 dec Brummense PopquizzWie is dé Leo Blokhuis van Brummen. Met livemuziek.
do 31 dec Carbidschieten