Americana in de Vroolijke Frans

Op zondag 12 februari speelt de band Americana Unlimited hun onvervalste americana muziek in de Vroolijke Frans in Oeken/Broek. Het optreden is in de zaal en is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 14.30 uur.

Americana Unlimited is een enthousiaste zeskoppige band die haar publiek graag vermaakt met americana muziek. Dit is een verzamelnaam voor o.a. country, blues, folk, (roots)rock, bluegrass en tex-mex. Door de combinatie van deze muziekstijlen ontstaat een bijzonder genre waarin artiesten als Johny Cash, Emmylou Harris, Eagles en natuurlijk “onze eigen” Common Linnets een plaats hebben. Zangeres Belinda van Delden heeft in het verleden nog met Ilse de Lange en Waylon gespeeld en leadzanger Rob Steneker is een neef van de “Dutch godfather of country” Ben Steneker. Maar Americana Unlimited beperkt zich zeker niet tot het country genre, er is ook ruimte voor modern werk in een ‘eigen americana jasje’.
Hun repertoire bestaat uit een aaneenschakeling van boeiende, soms ontroerende en vaak swingende songs, met instrumentale bijdragen van onder meer gitaar, accordeon, hammondorgel en mondharmonica. Deze afwisseling en het kenmerkende enthousiasme en plezier maakt van elk optreden een feestje voor jong en oud!

Voor meer informatie over het cultureel programma van de Vroolijke Frans zie www.devroolijkefrans.nl of bel naar 0575-561719.